Over ons

SVR camping aan de Groene Papegaai wordt gerund door ons: Bart & Marjolein van Vulpen. Bart zijn ouders, Bart en Cisca, lopen hier ook vaak rond. Wij hebben sinds 2015 de camping van hun overgenomen maar zijn al langer actief  betrokken bij de camping.

Wij streven ernaar dat onze gasten van een heerlijk en rustig verblijf kunnen genieten op een camping zoals we die zelf graag zouden bezoeken en regelmatig naartoe terug zouden keren. Onze camping is hier dan ook het resultaat van: veel groen, ruime plaatsen, rust en toch gezelligheid met perfecte voorzieningen zowel op de camping als in de omgeving.

Onze gasten vragen ons wel eens wat wij zoal in de winter doen als de camping gesloten van oktober tot en met maart. Deze tijd gebruiken wij voor onderhoud en vernieuwen / verbeteren van ons terrein. Dat begint uiteraard in oktober met het winterklaar maken van de camping, o.a. kranen afsluiten, heggen snoeien en planten inpakken of binnen zetten. Uiteraard gaan wij in de winter ook zelf op vakantie. In januari en februari staan wij met een standje op de SVR kampeerbeurzen die jaarlijks door heel Nederland georganiseerd worden. In maart beginnen wij dan weer met het opstarten van ons terrein voor het nieuwe kampeerseizoen.

Daarnaast werkt Bart in de winter als zelfstandig ondernemer met zijn eigen kraan en vrachtwagen voor diverse projecten in de natuur, onder andere plantgaten boren voor nieuwe aanplant in bossen of snoeien en knippen van beplanting langs poelen en sloten.

Marjolein werkt sinds januari 2022 als zelfstandige op projectbasis als de camping gesloten is. Zij helpt bedrijven met een Customer Service afdeling te verbeteren. Sinds 2024 is zij in het campingseizoen ook full time aanwezig.

Onze trouwe viervoeter was de liefste Jopke, kruising Grote Zwitserse Sennenhond en Entlebucher Sennenhond. Eind februari 2024 hebben we afscheid moeten nemen van hem. Hij was toen bijna 13 en hij was echt op. We missen hem enorm maar zijn erg dankbaar voor alle mooie jaren dat we samen met hem waren! 

Sinds 24 maart 2024 hebben we een nieuw gezinslid: Sep, een Entlebucher geboren in januari 2024. Hij moet nog veel leren en wennen aan mensen en honden maar dat komt wel goed. Hij mag veel kroeltjes en aaitjes maar niks te eten van campinggasten en bezoekers! Uiteraard mag hij wel gekroeld en geaaid als hij dat ook prettig vindt. 

Vanaf mei 2024 staan er ook 2 paarden op ons erf: onze eigen Zwitserse Freiberger genaamd Lewis en Boyke, een Arabofries van een vriendin. Ze worden allebei onder het zadel gereden maar lopen ook voor de koets. 

De camping is vernoemd naar café De Groene Papegaai wat vanaf 1892 op de van de Groene Papegaai en Huijbergseweg stond. Het was zowel een tussenstop voor postkoetsen uit België als tolplaats. Ook vonden er vaak verkopen en veilingen plaats. Vanaf 1905 was het ook mogelijk om er te overnachten want de uitbaters kregen een logementsvergunning. Wanneer het café precies gesloopt is, is niet bekend maar dat was in elk geal voor 1982. 

Tot eind jaren negentig was ons bedrijf een varkensbedrijf met ook enkele koeien. Toen dat stopte, is Bart met zijn ouders de camping begonnen in 1998. We hebben er dus geen boerenbedrijf meer naast en hebben alleen nog een paar kippen, 2 paarden en ons hondje. 

 

 

 

SVR 50 jaar

In september 2020 bestond de SVR 50 jaar en mochten we onze gasten trakteren op koffie en gebak in onze receptie

 

Jubileum

In juli 2023 vierden wij het 25 jarig bestaan van onze camping. 

 

Onze top 3 faciliteiten:

aan de Groene Papagaai verdiende een
9,6
op basis van 81 beoordelingen