Over ons

SVR camping aan de Groene Papegaai wordt gerund door ons: Bart & Marjolein van Vulpen samen met onze hond Jopke. Bart zijn ouders, Bart en Cisca, lopen hier ook vaak rond. Wij hebben sinds 2015 de camping van hun overgenomen maar zijn al langer actief op de camping.

Wij streven ernaar dat onze gasten van een heerlijk en rustig verblijf kunnen genieten op een camping zoals we die zelf graag zouden bezoeken en regelmatig naartoe terug zouden keren. Onze camping is hier dan ook het resultaat van: veel groen, ruime plaatsen, rust en toch gezelligheid met perfecte voorzieningen zowel op de camping als in de omgeving.

Onze gasten vragen ons wel eens wat wij zoal in de winter doen als de camping gesloten van oktober tot en met maart. Deze tijd gebruiken wij voor onderhoud en vernieuwen / verbeteren van ons terrein. Dat begint uiteraard in oktober met het winterklaar maken van de camping, o.a. kranen afsluiten, heggen snoeien en planten inpakken of binnen zetten. Uiteraard gaan wij in de winter ook zelf op vakantie. In januari en februari staan wij met een standje op de SVR kampeerbeurzen die jaarlijks door heel Nederland georganiseerd worden. In maart beginnen wij dan weer met het opstarten van ons terrein voor het nieuwe kampeerseizoen.

Daarnaast werkt Bart in de winter als zelfstandig ondernemer met zijn eigen kraan en vrachtwagen voor diverse projecten in de natuur, onder andere plantgaten boren voor nieuwe aanplant in bossen of snoeien en knippen van beplanting langs poelen en sloten.

Marjolein werkte tot december 2021 4 dagen per week in loondienst op kantoor bij SABIC in Bergen op Zoom maar is sinds januari 2022 als zelfstandige aan het werk op projectbasis. Hierdoor is zo flexibel dat ze, als de camping dicht is, 4 dagen werkt en van april tot en met september 2 a 3 dagen per week.

Onze trouwe viervoeter is de lieve maar waakse Jopke. Voor velen al bekend om zijn enthousiaste begroeting en aanhankelijkheid. Elke gast zegt hij graag gedag met zijn luide blaf. Als gasten hem begroeten, 'praat' hij graag terug. Hij komt ook graag langs voor een aai! Vanwege diverse allergieën mag hij absoluut niks te eten krijgen! Los van het feit dat hij dan niet meer naar ons luistert en echt te dik zal worden, maar van aandacht en aaitjes kan hij geen genoeg krijgen!

De camping is vernoemd naar café De Groene Papegaai wat vanaf 1892 op de van de Groene Papegaai en Huijbergseweg stond. Het was zowel een tussenstop voor postkoetsen uit België als tolplaats. Ook vonden er vaak verkopen en veilingen plaats. Vanaf 1905 was het ook mogelijk om er te overnachten want de uitbaters kregen een logementsvergunning. Wanneer het café precies gesloopt is, is niet bekend maar dat was in elk geal voor 1982. 

 

 

 

SVR 50 jaar

In september 2020 bestond de SVR 50 jaar en mochten we onze gasten trakteren op koffie en gebak in onze receptie

 

Onze top 3 faciliteiten:

aan de Groene Papagaai verdiende een
9,6
op basis van 81 beoordelingen